Babiččiny vanilkové rohlíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
180 g mletých vlašských ořechů
170 g moučkového cukru
350 g změklého másla
1 ks vanilkového cukru
(voda nemusí být, dle použité mouky)
Dále:
moučkový cukr
vanilkový lusk nebo vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, moučkového a vanilkového cukru, jemně pomletých ořechů a změklého másla vypracujeme hladké těsto. Pokud by mělo snahu se drobit, což se může stát, pokud hladká mouka není kvalitní, přidáme během zpracování, po kapkách, maličko vody.

  2. Těsto necháme odpočinout v chladnu alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc a poté těsto opět prohněteme.

  3. Následně z těsta tvoříme malé (velikostí stejné) rohlíčky, které klademe na plech s pečícím papírem, vždy kousek od sebe, protože při pečení ještě o něco nabudou.

  4. Pečeme na 160 stupňů dorůžova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou a ukládáme do krabičky. Po vychladnutí krabičku uzavřeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!