Babiččiny vanilkové rohlíčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 180 g mletých vlašských ořechů
- 170 g moučkového cukru
- 350 g změklého másla
- 1 ks vanilkového cukru
- (voda nemusí být, dle použité mouky)
- Dále:
- moučkový cukr
- vanilkový lusk nebo vanilkový cukr
Postup Babiččiny vanilkové rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, moučkového a vanilkového cukru, jemně pomletých ořechů a změklého másla vypracujeme hladké těsto. Pokud by mělo snahu se drobit, což se může stát, pokud hladká mouka není kvalitní, přidáme během zpracování, po kapkách, maličko vody.
Těsto necháme odpočinout v chladnu alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc a poté těsto opět prohněteme.
Následně z těsta tvoříme malé (velikostí stejné) rohlíčky, které klademe na plech s pečícím papírem, vždy kousek od sebe, protože při pečení ještě o něco nabudou.
Pečeme na 160 stupňů dorůžova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou a ukládáme do krabičky. Po vychladnutí krabičku uzavřeme.