Obložený sendvič - italská muffuletta
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- (Bílý toustový chléb - kvas:)
- 120 ml tepla voda
- 130 g hladka mouka
- 1 CL sušené droždí
- Těsto:
- 230 ml tepla voda
- 1 kL sušené droždí
- 420 g hladka mouka
- 1,5 kL sůl
- Na obložení:
- 300 g italské uzeniny měkké
- 200 g různe italské sýry:
- mozzarella
- gouda
- 300 ml naložených oliv
Postup Obložený sendvič - italská muffuletta
Postup přípravy receptu
-
Najprv si urobime kvas. Zmiesame teplu vodu s lyzickou suseneho drozdia a nakyprenou mukou. Vznikne nam riedke cesto. Nechame ho nakysnut na teplom mieste tak, aby zdvojnasobil svoj objem.
Po nakysnuti dame do misy muku, lyzicku suseneho drozdia a vykysnuty kvasok.
Vymiesame hladke cesto a nechame ho kysnut v uzatvorenej nadobe....moje kyslo hodinu.
Na plech dame papier na pecenie a poprasime ho mukou na mieste kde polozim bochnik cesta.
Vykysnute cesto posypem solou a prepracujeme ho. Polozime na plech a vytvarujeme bochnik. Cesto nie je huste, takze bochnik nebude vysoky. Prikryjeme ho cistou utierkou a nechame este 30 minut kysnut.
Rozohrejeme ruru na 220 stupnov.
Po 30 minutach dame utierku dolu a dame chlieb piect na 25 az 30 minut. Ja som urobila chybu, pretoze som ten bochnik pred vlozenim do rury chcela trochu upravit a porusila som tak jeho povrch a po upeceni mi ostal vraskavy.
Ked chlieb po upeceni vychladne, prerezeme ho a vydlabeme cast striedky.
Olivovy salat nechame na sitku odkvapkat, ale olejovy nalev zachytime.
Obidve polovice chleba dobre potrieme zachytenym olejom.
Zacneme plnit tak, aby na spodku a na vrchu bola vrstva odkvapkaneho olivoveho salatu.
Oblozeny sedvic vlozime do chladnicky, polozime na jeho vrch dosticku a poriadne zatazime.
Naplneny chlieb by sa mal rozkrojit na 4 casti do trojuholnikov Mne sa trojuholnik zle transportuje, tak som ich potom este rozkrajala na obdlzniky V obdlznikovej forme moze sendvic posluzit ako skvele pohostenie na party.