Máslová kukuřice na medu

Recepty, Přílohy

Suroviny

2 kukuřičné klasy
2 lžíce másla
2 lžíce medu
1 stroužek česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kukuřičné klasy vložíme do vařící osolené vody a povaříme 20 minut.

  2. Necháme trochu vychladnout a nakrájíme na kolečka cca 2 cm široká.

  3. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kolečka kukuřice, která jsme osolili, a opékáme dozlatova ze všech stran. Do medu přidáme stroužek česneku utřený se solí a přilijeme ke kukuřici. Med necháme rozpustit a zkaramelizovat a do úplného změknutí zrnek promícháváme a slabě podléváme lžícemi vývaru. Hotovou medovou kukuřici podáváme jako přílohu k opékanému či grilovanému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!