Pohanka s červenou řepou a koprem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 225 g pohanky
- 250 g vařené červené řepy
- 750 ml zeleninového bujónu nebo vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- čestvý kopr
Postup Pohanka s červenou řepou a koprem
Postup přípravy receptu
-
Pohanku probereme a na sucho opražíme na pánvi dokud nezačne vonět.
Musíme stále míchat a dávat pozor na spálení.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme drobně nasekanou cibulku a česnek.
Přidáme připravenou opraženou pohanku a zalijeme zeleninovým vývarem.
Zakryjeme a necháme probublávat asi 15-20 minut, nebo dokud se všechna tekutina nevsákne a pohanka není zcela měkká.
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
Vmícháme k uvařené pohance spolu s nasekaným čerstvým koprem.
Můžeme dochutit solí nebo pepřem, je-li potřeba. Ihned podáváme.