Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová plec 340 g
- 1 špenátový protlak mražený
- olej
- pytlík bramborového těsta
- vajíčka
- mléko
- česnek
- cibule
- sůl
- pepř
- kmín
- hladká mouka
- bujón nebo vývar (stačí trošku)
Postup Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso - na kostky (větší) nakrájíme maso a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, posolíme, opepříme a pokmínujeme, pak celou směs nalijeme do pekáčku, přidáme na jemno nakrájený česnek a cibuli a dáme do rozpálené trouby, pečeme na 180' cca 45 minut (když to nepoznáme od oka, zkusíme kousek ochutnat)
Bramborové knedlíky - připravíme dle pokynů na balíčku - uhněteme těsto a v podobě válečku vaříme cca 15-20 minut, po vyndání, krájíme až po 10-ti minutovém odpočinku
Špenát - osmažíme na jemno (hodně na jemno) menší cibuli. Až zesklovatí, zaprášíme hl. moukou, po dvou minutách přilíváme půl hrnku mléka s vývarem (půl na půl) za stálého míchání povaříme cca tři minuty (musíme míchat aby nám mlíko nechytlo).
Přidáváme mírně rozmrzlý špenát(já ho předtím rozkrájím na menší kousky) a mícháme dokud se celý nerozpustí.
Přidáme rozšlehané vajíčko, a podle hustoty buď přidám ještě mlíko nebo naopak zahustím zaprášením mouky. Po odstavení dochucuji rozlisovaným česnekem, solí a trochu pepře.
V menším rejdlíku, připravím cibulku. Na oleji osmažím zprudka do zlatova.
Volské oka - klasicky osmažím volské oko, pokmínuju posolím. Na talíř dávám maso, špenát, knedlíky a volské oko. Maso zaliju vývarem z pekáče, cibulku dávam na vajíčko, špenát a knedlíky.