Treska s rozmarýnem

Recepty, Ryby

Suroviny

4 plátky tresky (jeden plátek cca 200 g)
citronová šťáva ze 3 citrónů
máslo
olivový olej
rozmarýn
bílé víno
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Umyté plátky ryby hodně pokapeme citrónovou šťávou, posolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme lžičku másla a trochu olivového oleje, dáme rybu posypeme rozmarýnem a zprudka orestujeme z každé strany cca 2-3 minuty (každá strana je porozmarínovaná), zeslabíme a dopékáme ještě 5 minut.

  2. Vyjmeme tresku a do výpeku dáme zbytek citronové šťávy, přilijeme půl hrnku bílého vína a zprudka vaříme (dokud se aspoň půlka neodpaří).

  3. Postupně vmícháme asi dvě lžíce másla a opepříme. Cca po 10 minutách nalijeme na rybu a podáváme (nejlépe s brambory či s bramborovou kaší).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!