Treska s rozmarýnem
Recepty, RybySuroviny
- 4 plátky tresky (jeden plátek cca 200 g)
- citronová šťáva ze 3 citrónů
- máslo
- olivový olej
- rozmarýn
- bílé víno
- sůl
- pepř
Postup Treska s rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Umyté plátky ryby hodně pokapeme citrónovou šťávou, posolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme lžičku másla a trochu olivového oleje, dáme rybu posypeme rozmarýnem a zprudka orestujeme z každé strany cca 2-3 minuty (každá strana je porozmarínovaná), zeslabíme a dopékáme ještě 5 minut.
Vyjmeme tresku a do výpeku dáme zbytek citronové šťávy, přilijeme půl hrnku bílého vína a zprudka vaříme (dokud se aspoň půlka neodpaří).
Postupně vmícháme asi dvě lžíce másla a opepříme. Cca po 10 minutách nalijeme na rybu a podáváme (nejlépe s brambory či s bramborovou kaší).