Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 ml vody
- l lžička čiré želatiny (dortové želé)
- 2 lžíce cukru krupice
- l sáček vanilkového cukru
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 bílky
Postup Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka
Postup přípravy receptu
-
Želatinu nasypeme do hrnečku, zalijeme jí 2 lžícemi teplé vody a necháme jí nabobtnat. Mezi tím si v kastrůlku smícháme mouku s oběma cukry a zalijeme studenou vodou.
Na mírném ohni vše provaříme za stálého míchání asi 3-5 minut. Odstavíme z plotny, přimícháme želatinu a necháme jí pořádně rozpustit. Chladnoucí hmotu přendáme do mísy (nejlépe do robotu a šleháme) tím se částečně vychladí.
Pak postupně přidáme po jednom bílky a hmota za chvíli získá konzistenci klasické šlehačky.