Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 ml vody
l lžička čiré želatiny (dortové želé)
2 lžíce cukru krupice
l sáček vanilkového cukru
2 lžíce hladké mouky
2 bílky

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu nasypeme do hrnečku, zalijeme jí 2 lžícemi teplé vody a necháme jí nabobtnat. Mezi tím si v kastrůlku smícháme mouku s oběma cukry a zalijeme studenou vodou.

  2. Na mírném ohni vše provaříme za stálého míchání asi 3-5 minut. Odstavíme z plotny, přimícháme želatinu a necháme jí pořádně rozpustit. Chladnoucí hmotu přendáme do mísy (nejlépe do robotu a šleháme) tím se částečně vychladí.

  3. Pak postupně přidáme po jednom bílky a hmota za chvíli získá konzistenci klasické šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!