Domácí šlehačka (světlá i tmavá, pařížská)

Recepty, Moučníky

Suroviny

Světlá šlehačka:
200 ml plnotučného mléka
125 g másla
vanilkový cukr
žloutek
Tmavá, pařížská šlehačka:
200 ml plnotučného mléka
125 g másla
vanilkový cukr
žloutek
2-3 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. V téměř vroucím mléce rozpustíme máslo a takto, horké, 3 minuty mixujeme (v klasickém mixéru, ale jde to i ponorným).

  2. Ke konci vmixujeme i žloutek a cukr (u tmavé šlehačky pak zcela nakonec kakao).

  3. Přelijeme do uzavírací nádoby, necháme prochladnout a pak uložíme do lednice dobře vychladit. V den spotřebování klasicky ušleháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!