Domácí šlehačka (světlá i tmavá, pařížská)
Recepty, MoučníkySuroviny
- Světlá šlehačka:
- 200 ml plnotučného mléka
- 125 g másla
- vanilkový cukr
- žloutek
- Tmavá, pařížská šlehačka:
- 200 ml plnotučného mléka
- 125 g másla
- vanilkový cukr
- žloutek
- 2-3 lžíce kakaa
Postup Domácí šlehačka (světlá i tmavá, pařížská)
Postup přípravy receptu
-
V téměř vroucím mléce rozpustíme máslo a takto, horké, 3 minuty mixujeme (v klasickém mixéru, ale jde to i ponorným).
Ke konci vmixujeme i žloutek a cukr (u tmavé šlehačky pak zcela nakonec kakao).
Přelijeme do uzavírací nádoby, necháme prochladnout a pak uložíme do lednice dobře vychladit. V den spotřebování klasicky ušleháme.