Polévka z červené čočky s liškami

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
olej
200-300 g lišek
150 g červené čočky
sůl
pepř
tymián
100 ml smetany
zeleninový vývar
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme asi 2 lžíce oleje, vhodíme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.

  2. Z lišek si dáme stranou asi hrst, zbytek přihodíme k orestované cibuli a přidáme i propláchnutou čočku, promícháme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme i tymián a vaříme asi 15-20 minut, dokud lišky nezměknou.

  3. Pak lehce projedeme tyčovým mixérem tak, aby se čočka rozmixovala, ale z lišek zůstaly menší kousky. Polévku dochutíme a zjemníme smetanou.

  4. Odložené lišky opečeme na trošce oleje, uděláme si takové liškové škvarečky. Polévku nalijeme do talíře, ozdobíme opečenými liškami a pokapeme olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!