Polévka z červené čočky s liškami
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- olej
- 200-300 g lišek
- 150 g červené čočky
- sůl
- pepř
- tymián
- 100 ml smetany
- zeleninový vývar
- olivový olej
Postup Polévka z červené čočky s liškami
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme asi 2 lžíce oleje, vhodíme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.
Z lišek si dáme stranou asi hrst, zbytek přihodíme k orestované cibuli a přidáme i propláchnutou čočku, promícháme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme i tymián a vaříme asi 15-20 minut, dokud lišky nezměknou.
Pak lehce projedeme tyčovým mixérem tak, aby se čočka rozmixovala, ale z lišek zůstaly menší kousky. Polévku dochutíme a zjemníme smetanou.
Odložené lišky opečeme na trošce oleje, uděláme si takové liškové škvarečky. Polévku nalijeme do talíře, ozdobíme opečenými liškami a pokapeme olivovým olejem.