Dýňové ravioli

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
3 celá menší vejce
1-2 lžíce oleje
2-3 lžíce vody
špetka soli
Náplň:
dýně máslová nebo Hokkaido
Ricotta nebo jemný tvaroh
strouhaný Parmezán
čerstvá šalvěj - nešetřit
sůl
pepř
na potření 1 rozšlehané vejce
Omáčka:
máslo
čerstvá šalvěj
možno opražená dýňová semínka
na posypání strouhaný Parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky a ostatních ingrediencí zpracujeme vláčné tužší těsto, které se bude dobře vyvalovat. Necháme ho odležet a připravíme si náplň. Rozmačkanou vychladlou dýni smícháme s ricottou nebo tvarohem a ochutíme.

  2. Těsto po částech tence rozvalujeme, vykrajujeme čtverečky asi 4x4 cm, doprostřed dáme náplň, okraje potřeme vajíčkem a slepíme s prázdným čtverečkem těsta. Dobře přitiskneme a hotové ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3-4 minuty. Pak scedíme a trochu vody zachytíme.

  3. Na omáčku rozpálíme máslo, přidáme nasekanou šalvěj, máme-li, tak i nasekaná dýňová semínka a necháme pořádně zpěnit. Trošku naředíme vodou z těstovin. Uvařené ravioli poléváme omáčkou a ihned podáváme posypané parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!