Dýňové ravioli
Recepty, TěstovinySuroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 3 celá menší vejce
- 1-2 lžíce oleje
- 2-3 lžíce vody
- špetka soli
- Náplň:
- dýně máslová nebo Hokkaido
- Ricotta nebo jemný tvaroh
- strouhaný Parmezán
- čerstvá šalvěj - nešetřit
- sůl
- pepř
- na potření 1 rozšlehané vejce
- Omáčka:
- máslo
- čerstvá šalvěj
- možno opražená dýňová semínka
- na posypání strouhaný Parmezán
Postup Dýňové ravioli
Postup přípravy receptu
-
Z mouky a ostatních ingrediencí zpracujeme vláčné tužší těsto, které se bude dobře vyvalovat. Necháme ho odležet a připravíme si náplň. Rozmačkanou vychladlou dýni smícháme s ricottou nebo tvarohem a ochutíme.
Těsto po částech tence rozvalujeme, vykrajujeme čtverečky asi 4x4 cm, doprostřed dáme náplň, okraje potřeme vajíčkem a slepíme s prázdným čtverečkem těsta. Dobře přitiskneme a hotové ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3-4 minuty. Pak scedíme a trochu vody zachytíme.
Na omáčku rozpálíme máslo, přidáme nasekanou šalvěj, máme-li, tak i nasekaná dýňová semínka a necháme pořádně zpěnit. Trošku naředíme vodou z těstovin. Uvařené ravioli poléváme omáčkou a ihned podáváme posypané parmezánem.