Paprikové kuře s chorizem a cizrnou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecích stehenních řízků
- 130 g choriza
- 1 bílá cibule – nakrájená nadrobno
- 3 stroužky česneku – nakrájené nadrobno nebo nasekané
- 120 g tomatového pyré
- 5 lžic kuřecího vývaru
- 1/2 lžíce olivového oleje
- 1 plechovka cizrny
- 2 lžičky uzené papriky
- sůl
- pepř
Postup Paprikové kuře s chorizem a cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Chorizo nakrájíme na plátky (pokud máte plátky už k dispozici, překrojte je, obvykle jsou k dostání plátky jako koláče nebo obří oči psa baskervillského). Na středním plameni rozhřejeme pánev a opečeme chorizo, aby pustil tuk. V případě, že už jste dostali tence nakrájená kolečka klobásy, můžete přidat trochu olivového oleje.
Přidáme nadrobno nakrájenou bílou cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Restujeme asi 2 minuty.
Přidáme kuřecí řízky, které opečeme z každé strany tak 3 až 4 minuty.
Přidáme papriku, tomatové pyré, vývar a cizrnu, osolíme a opepříme. Necháme mírně vařit asi tak 4 až 5 minut, pak zakryjeme a dusíme 20 minut.
Podáváme s těstovinami, ale jistě by se hodila skvěle také rýže.