Paprikové kuře s chorizem a cizrnou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích stehenních řízků
130 g choriza
1 bílá cibule – nakrájená nadrobno
3 stroužky česneku – nakrájené nadrobno nebo nasekané
120 g tomatového pyré
5 lžic kuřecího vývaru
1/2 lžíce olivového oleje
1 plechovka cizrny
2 lžičky uzené papriky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chorizo nakrájíme na plátky (pokud máte plátky už k dispozici, překrojte je, obvykle jsou k dostání plátky jako koláče nebo obří oči psa baskervillského). Na středním plameni rozhřejeme pánev a opečeme chorizo, aby pustil tuk. V případě, že už jste dostali tence nakrájená kolečka klobásy, můžete přidat trochu olivového oleje.

  2. Přidáme nadrobno nakrájenou bílou cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Restujeme asi 2 minuty.

  3. Přidáme kuřecí řízky, které opečeme z každé strany tak 3 až 4 minuty.

  4. Přidáme papriku, tomatové pyré, vývar a cizrnu, osolíme a opepříme. Necháme mírně vařit asi tak 4 až 5 minut, pak zakryjeme a dusíme 20 minut.

  5. Podáváme s těstovinami, ale jistě by se hodila skvěle také rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!