Vánoční bramborový salát - speciál

Recepty, Saláty

Suroviny

3 kg brambor (Keřkovské rohlíčky z Vysočiny -salátové)
1 sklenice tatarky Poličanka (250 ml)
2 sklenice tradiční české majonézy Poličanka (250 ml)
6 ks vajec uvařených na tvrdo
1 plechovka sterilovaného hrášku Bonduelle (340 g)
1 plechovka sterilované kukuřice Bonduelle (340 g)
4 větší domácí sterilované okurky
2 velké mrkve
1 velká žlutá cibule
3 sterilované červené kapie
20 dkg kvalitní šunky - krájené (nejlépe od kosti)
1 dl láku ze sterilované kapie
1 dl láku z okurek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce dáme vařit do vody umyté brambory ve slupce. Brambory by měly být přibližně stejně velké, aby se uvařily všechny stejně do měkka. V rámci úspory času dáme do stejného hrnce uvařit i mrkve a vejce.

  2. Jakmile píchnutím do brambor zjistíme, že jsou již uvařené, slijeme vodu a brambory necháme vychladnout. Po vychladnutí brambory oloupeme a přes drátěné kolečko protlačíme na hranolky. Uvařené mrkve oloupeme a nakrájíme na malé kostky.

  3. Uvařená vejce na tvrdo po ochlazení oloupeme a přes stejné drátěné kolečko jako brambory protlačíme, čímž se nám z nich vytvoří drobné kostičky. Cibuli nakrájíme na velmi jemno, dáme do sítka a spaříme vařící vodou z konvice, čímž ztratí cibule palčivost, ale zůstane příjemně křupavá.

  4. Sterilované okurky a kapie taktéž pokrájíme na kostičky. Plátky šunky nakrájíme na krátké nudličky. Do mega“ velké mísy dáme nakrájené připravené suroviny, kromě brambor.

  5. Přidáme všechnu majonézu, tatarku, lák z kapie a okurek. Vše dobře promícháme a přidáme nakonec brambory. Přidáme sůl a pepř dle chuti.

  6. Následně za pomoci toho nejspolehlivějšího míchacího nástroje, rukou, promícháme tak, aby vznikla vynikající lahůdka, která je nenahraditelná zejména u štědrovečerního stolu, ale i při rodinných oslavách.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!