Rychlý medovník

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 lžička mleté skořice
2 vejce
300 g hladké mouky
250 g cukr krupice
2 lžíce oleje
200 g kysané smetany
1 lžička jedlé sody
150 g medu
krém:
zkaramelizované kondenzované mléko
máslo
mleté oříšky na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Menší plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou.

  2. Troubu předehřejeme na 150°C.

  3. Med, kysanou smetanu, hladkou mouku, cukr, vejce, olej, sodu a skořici vymícháme do hladkého těsta a rozprostřeme na přichystaný plech a pečeme.

  4. Když korpus zvětší objem, zvýšíme teplotu na 200°C a krátce dopečeme.

  5. Po zchladnutí potřeme vyšlehaným máslem se svařeným kondenzovaným mlékem a necháme vychladnout ve formě.

  6. Povrch můžeme posypat strouhanými oříšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!