Rychlý medovník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 lžička mleté skořice
- 2 vejce
- 300 g hladké mouky
- 250 g cukr krupice
- 2 lžíce oleje
- 200 g kysané smetany
- 1 lžička jedlé sody
- 150 g medu
- krém:
- zkaramelizované kondenzované mléko
- máslo
- mleté oříšky na posypání
Postup Rychlý medovník
Postup přípravy receptu
-
Menší plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
Troubu předehřejeme na 150°C.
Med, kysanou smetanu, hladkou mouku, cukr, vejce, olej, sodu a skořici vymícháme do hladkého těsta a rozprostřeme na přichystaný plech a pečeme.
Když korpus zvětší objem, zvýšíme teplotu na 200°C a krátce dopečeme.
Po zchladnutí potřeme vyšlehaným máslem se svařeným kondenzovaným mlékem a necháme vychladnout ve formě.
Povrch můžeme posypat strouhanými oříšky.