Kuřecí závitky se sýrem a šunkou v sýrovém přelivu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsíčka
- 3 plátky uzeného sýra (Krolewski Albert)
- 6 plátků sýra s česnekem (Albert)
- 6 plátků šunky
- 1 PL koření Hungaria (Koření s orlem)
- 1 PL citronového pepře (Koření s orlem)
- 1 PL sýrové omáčky v prášku (Koření od Lubana)
- 3 dcl dobrého suchého bílého vína
- cca 2 PL oleje (já dala slunečnicový)
Postup Kuřecí závitky se sýrem a šunkou v sýrovém přelivu
Postup přípravy receptu
-
Do vhodné nádoby na marinování dáme koření, olej a 1,5 dcl vína. Rozmícháme.
Kuřecí prsíčka rozřízneme na plát a jemně naklepeme. Vnoříme do marinády a necháme minimálně 3 hodiny marinovat, ideálně přes noc.
Plátky z marinády vyndáme a osušíme.
Na každý plátek položíme plátek uzeného sýra, 2 plátky šunky a 2 plátky Loveckého sýra. Svineme a upevníme jehlicemi, provázkem apod.
Na rozehřátém oleji orestujeme závitky z obou stran, pak pomalinku dusíme. Podléváme zbylou marinádou, do které přilijeme zbylé víno.
Po 15 minutách obrátíme a dodusíme dalších 15 minut na druhé straně. Podléváme výpekem. Já už nedochucovala, ale lze, samozřejmě. Vypneme sporák a necháme spojit chutě. Chuť je jemná, voní a chutná po sýrech a je vyvážená. Podávala jsem s rýží natural. Já jsem chtěla hlavně vyzkoušet sýrovou omáčku v prášku - doporučuju sehnat: složení - sůl, sýrový prášek, cibule, česnek, pepř, kmín, mušk. ořech, pažitka, škrob