Kuřecí závitky se sýrem a šunkou v sýrovém přelivu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsíčka
3 plátky uzeného sýra (Krolewski Albert)
6 plátků sýra s česnekem (Albert)
6 plátků šunky
1 PL koření Hungaria (Koření s orlem)
1 PL citronového pepře (Koření s orlem)
1 PL sýrové omáčky v prášku (Koření od Lubana)
3 dcl dobrého suchého bílého vína
cca 2 PL oleje (já dala slunečnicový)

Postup přípravy receptu

  1. Do vhodné nádoby na marinování dáme koření, olej a 1,5 dcl vína. Rozmícháme.

  2. Kuřecí prsíčka rozřízneme na plát a jemně naklepeme. Vnoříme do marinády a necháme minimálně 3 hodiny marinovat, ideálně přes noc.

  3. Plátky z marinády vyndáme a osušíme.

  4. Na každý plátek položíme plátek uzeného sýra, 2 plátky šunky a 2 plátky Loveckého sýra. Svineme a upevníme jehlicemi, provázkem apod.

  5. Na rozehřátém oleji orestujeme závitky z obou stran, pak pomalinku dusíme. Podléváme zbylou marinádou, do které přilijeme zbylé víno.

  6. Po 15 minutách obrátíme a dodusíme dalších 15 minut na druhé straně. Podléváme výpekem. Já už nedochucovala, ale lze, samozřejmě. Vypneme sporák a necháme spojit chutě. Chuť je jemná, voní a chutná po sýrech a je vyvážená. Podávala jsem s rýží natural. Já jsem chtěla hlavně vyzkoušet sýrovou omáčku v prášku - doporučuju sehnat: složení - sůl, sýrový prášek, cibule, česnek, pepř, kmín, mušk. ořech, pažitka, škrob


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!