Jelení guláš s houbami
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 600 g jeleního masa z plecka nebo z kýty
- 3 kuličky jalovec
- 3 kuličky pepře
- snítka rozmarýnu
- olej
- 2 velké cibule
- mletá červená paprika
- 2 dcl červeného vína
- sádlo
- mletý pepř
- sůl
- 2 polévkové lžíce brusinek
- 100 g čerstvých hub
- zelená petrželová nať
Postup Jelení guláš s houbami
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, přidáme čerstvě tlučený jalovec, pepř, snítku rozmarýnu, lehce zakapeme olejem, promícháme a necháme den odležet.
Drobně nakrájenou cibuli opečeme na rozehřátém sádle dohněda, zasypeme kvalitní červenou paprikou a v tomto základu prudce opečeme připravené maso ze všech stran. Zalijeme červeným vínem a dusíme. Při dušení podléváme trochou vody.
Když je maso poloměkké přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby. Závěrem přidáme brusinky, případně podlijeme trochou vody a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Hotové posypeme nakrájenou zelenou petrželkou. Podáváme s karlovarským knedlíkem.