Jelení guláš s houbami

Recepty, Jiné maso

Suroviny

600 g jeleního masa z plecka nebo z kýty
3 kuličky jalovec
3 kuličky pepře
snítka rozmarýnu
olej
2 velké cibule
mletá červená paprika
2 dcl červeného vína
sádlo
mletý pepř
sůl
2 polévkové lžíce brusinek
100 g čerstvých hub
zelená petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, přidáme čerstvě tlučený jalovec, pepř, snítku rozmarýnu, lehce zakapeme olejem, promícháme a necháme den odležet.

  2. Drobně nakrájenou cibuli opečeme na rozehřátém sádle dohněda, zasypeme kvalitní červenou paprikou a v tomto základu prudce opečeme připravené maso ze všech stran. Zalijeme červeným vínem a dusíme. Při dušení podléváme trochou vody.

  3. Když je maso poloměkké přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby. Závěrem přidáme brusinky, případně podlijeme trochou vody a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem.

  4. Hotové posypeme nakrájenou zelenou petrželkou. Podáváme s karlovarským knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!