Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kachna
lžička drceného kmínu
2 lžičky majoránky
2 bobkové listy
4 hřebíčky
1 dcl červeného vína
700 g červeného sterilovaného zelí
1 dcl červeného vína
cibule
cukr
sůl
2-3 lžíce višňového džemu (nebo čerstvé či mražené vypeckované višně).

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme, naporcujeme, osušíme, naskládáme na pekáč, dobře posypeme solí, kmínem a majoránkou.

  2. Mezi jednotlivé kousky masa vsuneme rovnoměrně bobkový list a hřebíček.

  3. Kachnu podlijeme vínem, pekáč dobře uzavřeme alobalem či druhým pekáčem nebo poklopem a vložíme do trouby předehřáté na 120°C a pečeme 5 hodin bez podlévání nebo otevírání trouby a zkoumání pekáče.

  4. Po pěti hodinách se nám objeví propečená kachnička s křupavou kůrkou, ležící ve směsici sádla a báječné šťávy.

  5. Zelí: Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na tuku, zalijeme vínem, přidáme zelí a dusíme. V polovině dušení přidáme višňový džem, případně mražené či čerstvé vypeckované višně. Zelí dochutíme solí a cukrem a podáváme s bramborovým knedlíkem a kachnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!