Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kachna
- lžička drceného kmínu
- 2 lžičky majoránky
- 2 bobkové listy
- 4 hřebíčky
- 1 dcl červeného vína
- 700 g červeného sterilovaného zelí
- 1 dcl červeného vína
- cibule
- cukr
- sůl
- 2-3 lžíce višňového džemu (nebo čerstvé či mražené vypeckované višně).
Postup Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím
Postup přípravy receptu
-
Kachnu omyjeme, naporcujeme, osušíme, naskládáme na pekáč, dobře posypeme solí, kmínem a majoránkou.
Mezi jednotlivé kousky masa vsuneme rovnoměrně bobkový list a hřebíček.
Kachnu podlijeme vínem, pekáč dobře uzavřeme alobalem či druhým pekáčem nebo poklopem a vložíme do trouby předehřáté na 120°C a pečeme 5 hodin bez podlévání nebo otevírání trouby a zkoumání pekáče.
Po pěti hodinách se nám objeví propečená kachnička s křupavou kůrkou, ležící ve směsici sádla a báječné šťávy.
Zelí: Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na tuku, zalijeme vínem, přidáme zelí a dusíme. V polovině dušení přidáme višňový džem, případně mražené či čerstvé vypeckované višně. Zelí dochutíme solí a cukrem a podáváme s bramborovým knedlíkem a kachnou.