Květák a brambory zapečené s Hermelínem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

malý květák
4-5 brambor
1 Hermelín
1 červená cibule
100 g šunky nebo anglické slaniny (dala jsem na půl)
150 ml smetany 12%
1 vejce
kousek másla
strouhaný sýr nahoru
mletý kmín
sůl
pepř
špetka oblíbeného koření (dala jsem koření na grilovanou zeleninu)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory a květák nakrájíme na přibližně stejné kousky. Obojí uvaříme v osolené vodě asi 7-8 minut a necháme okapat. Vývar necháme na polévku.

  2. Pekáček vymažeme máslem a sýr a šunku nakrájíme na kousky. Vše dáme do pekáčku přidáme cibuli nakrájenou na proužky a koření.

  3. Vše promícháme. Ve smetaně rozšleháme vejce a směs v pekáčku zalijeme. Pečeme odkryté asi 10-15 minut a posypeme sýrem. Zapečeme dozlatova a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!