Květák a brambory zapečené s Hermelínem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- malý květák
- 4-5 brambor
- 1 Hermelín
- 1 červená cibule
- 100 g šunky nebo anglické slaniny (dala jsem na půl)
- 150 ml smetany 12%
- 1 vejce
- kousek másla
- strouhaný sýr nahoru
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- špetka oblíbeného koření (dala jsem koření na grilovanou zeleninu)
Postup Květák a brambory zapečené s Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory a květák nakrájíme na přibližně stejné kousky. Obojí uvaříme v osolené vodě asi 7-8 minut a necháme okapat. Vývar necháme na polévku.
Pekáček vymažeme máslem a sýr a šunku nakrájíme na kousky. Vše dáme do pekáčku přidáme cibuli nakrájenou na proužky a koření.
Vše promícháme. Ve smetaně rozšleháme vejce a směs v pekáčku zalijeme. Pečeme odkryté asi 10-15 minut a posypeme sýrem. Zapečeme dozlatova a ihned podáváme.