Kuřecí maso v paprikovo-rajčatové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 větší kuřecí prsa
lžíce oleje
200 g kořenové zeleniny nastrouhané na jemno
100 g kapie v nálevu
3 stroužky česneku
5 cherry rajčátek
mořská sůl
pepř
mletá sladká paprika + špetka uzené mleté papriky
1 PL kečupu
1 PL hořčice
1 KL koření Kuchárek na masa
500 ml vody
Na zahuštění:
trochu mléka (malý hrneček)
3 malé lžíce hladké mouky
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme maso, které nakrájíme na menší kousky, nejlépe na kostky, osolíme, opepříme a trochu posypeme sladkou mletou paprikou. Můžeme pro chuť přidat i trošku papriky uzené.

  2. Do pánve dáme trochu oleje a maso jsme na něm orestujeme. Poté vyjmeme z výpeku a dáme zvlášť na talíř.

  3. Do výpeku přidáme kořenovou zeleninu nastrouhanou najemno a trošku opečeme. K zelenině přidáme koření, česnek, kečup, hořčici a vrátíme odložené maso. Společně trochu orestujeme a nakonec podlijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené těsně nad maso. Necháme podusit asi 20 minut, pak přidáme kapie, cherry rajčátka a pažitku a ještě tak 10 minut povaříme.

  4. V případě potřeby můžeme dolít trochou vody. Nakonec dáme do hrnečku mléko a hladkou mouku, metličkou prošleháme, aby se netvořily hrudky, zalijeme s tím omáčku, ještě ji metličkou prošleháme a povaříme alespoň 10 minut.

  5. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!