Kuřecí maso v paprikovo-rajčatové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 větší kuřecí prsa
- lžíce oleje
- 200 g kořenové zeleniny nastrouhané na jemno
- 100 g kapie v nálevu
- 3 stroužky česneku
- 5 cherry rajčátek
- mořská sůl
- pepř
- mletá sladká paprika + špetka uzené mleté papriky
- 1 PL kečupu
- 1 PL hořčice
- 1 KL koření Kuchárek na masa
- 500 ml vody
- Na zahuštění:
- trochu mléka (malý hrneček)
- 3 malé lžíce hladké mouky
- čerstvá pažitka
Postup Kuřecí maso v paprikovo-rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme maso, které nakrájíme na menší kousky, nejlépe na kostky, osolíme, opepříme a trochu posypeme sladkou mletou paprikou. Můžeme pro chuť přidat i trošku papriky uzené.
Do pánve dáme trochu oleje a maso jsme na něm orestujeme. Poté vyjmeme z výpeku a dáme zvlášť na talíř.
Do výpeku přidáme kořenovou zeleninu nastrouhanou najemno a trošku opečeme. K zelenině přidáme koření, česnek, kečup, hořčici a vrátíme odložené maso. Společně trochu orestujeme a nakonec podlijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené těsně nad maso. Necháme podusit asi 20 minut, pak přidáme kapie, cherry rajčátka a pažitku a ještě tak 10 minut povaříme.
V případě potřeby můžeme dolít trochou vody. Nakonec dáme do hrnečku mléko a hladkou mouku, metličkou prošleháme, aby se netvořily hrudky, zalijeme s tím omáčku, ještě ji metličkou prošleháme a povaříme alespoň 10 minut.
Podáváme s rýží.