Ovocné řezy se smetanovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 4 vejce
- 16 dkg cukru
- 1 prášek do pečiva
- 16 dkg polohrubé mouky
- Krém:
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- 2 zakysané smetany
- 2 lžíce moučkového cukru
- Dále:
- mandarinkový a broskvový kompot
- Želé:
- šťáva z kompotu
- 4 lžíce cukru
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- ---
- olej na vymazání plechu
- hrubá mouka a vysypání plechu
Postup Ovocné řezy se smetanovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Do jedné misky dáme vejce a cukr a do druhé mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, pomalu za stálého míchání přisypeme mouku s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto.
Nalijeme těsto na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 170 stupňů cca 15 minut.
Šťávu z kompotu slijeme do odměrky a ovoce necháme na cedníku okapat. Ovoce nakrájíme na drobné kousky a šťávu dolijeme do množství 0,6 l vodou.
Po upečení korpusu a jeho zchladnutí připravíme krém. Ušleháme šlehačku a do skoro vyšlehané šlehačky zašleháme ztužovač. Přidáme zakysané smetany s cukrem a chvilku prošleháme. Krém hned rozetřeme na korpus, poklademe nakrájenými mandarinkami a broskvemi.
Šťávu dolitou vodou nalijeme do hrnce, přidáme vanilkové pudinky a cukr a dobře rozmícháme. Uvaříme jako klasický pudink do zhoustnutí a ještě horké nalijeme na krém s ovocem. Opatrně rozetřeme a necháme zchladnout. Potom dáme ztuhnout do lednice aspoň na 5 hodin. Nakrájíme na řezy.