Ovocné řezy se smetanovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
4 vejce
16 dkg cukru
1 prášek do pečiva
16 dkg polohrubé mouky
Krém:
1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky
1 vanilkový cukr
2 zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru
Dále:
mandarinkový a broskvový kompot
Želé:
šťáva z kompotu
4 lžíce cukru
2 balíčky vanilkového pudinku
---
olej na vymazání plechu
hrubá mouka a vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné misky dáme vejce a cukr a do druhé mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, pomalu za stálého míchání přisypeme mouku s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto.

  2. Nalijeme těsto na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 170 stupňů cca 15 minut.

  3. Šťávu z kompotu slijeme do odměrky a ovoce necháme na cedníku okapat. Ovoce nakrájíme na drobné kousky a šťávu dolijeme do množství 0,6 l vodou.

  4. Po upečení korpusu a jeho zchladnutí připravíme krém. Ušleháme šlehačku a do skoro vyšlehané šlehačky zašleháme ztužovač. Přidáme zakysané smetany s cukrem a chvilku prošleháme. Krém hned rozetřeme na korpus, poklademe nakrájenými mandarinkami a broskvemi.

  5. Šťávu dolitou vodou nalijeme do hrnce, přidáme vanilkové pudinky a cukr a dobře rozmícháme. Uvaříme jako klasický pudink do zhoustnutí a ještě horké nalijeme na krém s ovocem. Opatrně rozetřeme a necháme zchladnout. Potom dáme ztuhnout do lednice aspoň na 5 hodin. Nakrájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!