Květák v pikantním těstíčku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 květák (rozebraný na růžičky)
- sůl
- olej
- Na pikantní těstíčko:
- 2 vejce
- 3 PL solamylu
- 3 PL hladké mouky
- 1-2 PL sójové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 150 ml piva
- 1 PL sypkého koření Harissa (složení viz. poznámka)
- 1 PL vloček z červené papriky
- 1 PL slunečnicových semínek
- 1 PL sezamových semínek
- sůl
Postup Květák v pikantním těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě nebo vývaru, stačí pouze 10 minut, aby nebyl příliš měkký.
Vyjmeme a necháme okapat.
Všechny přísady na těstíčko si do hladka vymícháme a necháme během vaření květáku odležet. Těstíčko by mělo být za syrova dost výrazně ochucené. Smažením trochu chuti ztratí.
V hlubší pánvi rozpálíme na vysokou teplotu větší množství oleje (popř. použijeme fritovací hrnec).
Růžičky květáku namáčíme ve větším množství těstíčka a okamžitě vkládáme do rozpáleného oleje.
Smažíme dozlatova.