Květák v pikantním těstíčku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 květák (rozebraný na růžičky)
sůl
olej
Na pikantní těstíčko:
2 vejce
3 PL solamylu
3 PL hladké mouky
1-2 PL sójové omáčky
2 stroužky česneku
150 ml piva
1 PL sypkého koření Harissa (složení viz. poznámka)
1 PL vloček z červené papriky
1 PL slunečnicových semínek
1 PL sezamových semínek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě nebo vývaru, stačí pouze 10 minut, aby nebyl příliš měkký.

  2. Vyjmeme a necháme okapat.

  3. Všechny přísady na těstíčko si do hladka vymícháme a necháme během vaření květáku odležet. Těstíčko by mělo být za syrova dost výrazně ochucené. Smažením trochu chuti ztratí.

  4. V hlubší pánvi rozpálíme na vysokou teplotu větší množství oleje (popř. použijeme fritovací hrnec).

  5. Růžičky květáku namáčíme ve větším množství těstíčka a okamžitě vkládáme do rozpáleného oleje.

  6. Smažíme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!