Šunková panenka v ovocné šťávě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 vepřová panenka (cca 600 g)
- 250 ml vývaru
- 8 plátků šunky
- 1 PL plnotučné hořčice
- olivový olej
- 2 bobkové listy
- 3 snítky tymiánu
- 1 velké jablko
- 1 pomeranč
- sůl
Postup Šunková panenka v ovocné šťávě
Postup přípravy receptu
-
Panenku omyjeme, osušíme, do masa vetřeme trochu soli. Na polovinu vedle sebe rozložených plátků šunky natřeme slabou vrstvu plnotučné hořčice, položíme na ně panenku, kterou z vrchu též potřeme hořčicí a přikryjeme zbylými plátky šunky. Vše převážeme nití.
Maso opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, maso přendáme do pekáče, přidáme na půlměsíčky bez jadřince nakrájené jablko a oloupaný, na kousky nakrájený pomeranč.
Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a snítky tymiánu a pečeme přikryté alobalem v předehřáté troubě při 180°C asi 60 minut. Pak maso odkryjeme, podlijeme výpekem a dopečeme doměkka.