Šunková panenka v ovocné šťávě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřová panenka (cca 600 g)
250 ml vývaru
8 plátků šunky
1 PL plnotučné hořčice
olivový olej
2 bobkové listy
3 snítky tymiánu
1 velké jablko
1 pomeranč
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Panenku omyjeme, osušíme, do masa vetřeme trochu soli. Na polovinu vedle sebe rozložených plátků šunky natřeme slabou vrstvu plnotučné hořčice, položíme na ně panenku, kterou z vrchu též potřeme hořčicí a přikryjeme zbylými plátky šunky. Vše převážeme nití.

  2. Maso opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, maso přendáme do pekáče, přidáme na půlměsíčky bez jadřince nakrájené jablko a oloupaný, na kousky nakrájený pomeranč.

  3. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a snítky tymiánu a pečeme přikryté alobalem v předehřáté troubě při 180°C asi 60 minut. Pak maso odkryjeme, podlijeme výpekem a dopečeme doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!