Hrášková polévka - svěží, snadná, rychlá
Recepty, PolévkySuroviny
- 400 g mraženého hrášku (nebo čerstvého)
- 1 cibule
- kousek másla (pod cibuli, nebo olej)
- 1/2 středně velkého pórku
- 2 stroužky česneku
- asi 3/4 litru kuřecího vývaru (možno pouze vodu)
- sůl
- pepř (dle chuti)
Postup Hrášková polévka - svěží, snadná, rychlá
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si dáme vařit kuřecí kosti (křídla nebo skelet, podle toho, co máme). Zalijeme litrem vody, vaříme na mírném ohni 20 min. Mezi tím začneme s přípravou ostatních ingrediencí.
Cibuli nakrájíme na kostičky, pórek nakrojíme po délce a poté na půlkolečka. V hrnci si rozehřejeme kousek másla dle potřeby, přidáme nakrájenou cibuli, smažíme do sklovata. Přidáme pórek a smažíme cca. 2 minuty. Nasypeme hrášek (právě vyndaný z mrazáku, ničemu to nevadí), prolisujeme česnek. Zase chvíli opečeme, cca 2 minuty.vTo už máme hotový vývar. Zalijeme s ním hrášek tak, aby byl ponořený a nad ním byl sloupec vody odhadem tak 5cm. Možná trocha vývaru zbyde. Takto povaříme max. 5 minut, aby hráček neztratil zelenou barvu a nezačal šednout.
Poté polévku odstavíme z ohně a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Vrátíme ji zpět, osolíme a opepříme dle chuti.