Žampionové bramboráky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 8 středních brambor
- 2 větší žampiony (nebo 4 menší)
- širší plátek špeku (asi 1 cm)
- mletý kmín (špetka)
- majoránka
- pepř
- sůl
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 4 pl hladké mouky na zahuštění
- olej na smažení
Postup Žampionové bramboráky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nastrouháme žampiony na jemném struhadle (nebo rozsekáme v tyčáku) Nakrájíme špek na kostičky, dáme do pánve, necháme rozpustit, přidáme žampiony a dusíme, aby se vypařila voda. Přidáme kmín - umocní houbovou vůni.
Mezitím připravíme bramborákové těsto - nastrouháme brambory (vymačkáme z nich vodu), česnek, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a podušené houby i se špekem. Zahustíme moukou.
Smažíme na oleji, usmažené necháme okapat na ubrousku.
Podáváme se zeleninovými saláty, čerstvou zeleninou, zelím, podle chuti. Můj manžel je má nejraději s tatarskou omáčkou.