Vepřova plněná rolada na zelenině
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové maso (já použila kýtu)
- mleté maso
- anglická slanina
- Náplň:
- zbytky z ledničky nebo něco barevného, aby to bylo pěkné v řezu (např. hrášek, kukuřici, červenou kapii, chřest)
- 2 mrkve
- malé lečo
- smetanu
Postup Vepřova plněná rolada na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso naklepeme na tenký plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.
Poklademe anglickou, doprostřed dáme z mletého masa směs (stejná směs jako na sekanou), na to pěkně naskládáme hrášek, kukuřici, chřest, kapii.
Zatoč
íme roládu a pro lehčí manipulaci zamotáme nití. Na panvi zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo. Poté vložíme do pekáčku, přidáme malé lečo, 2 nastrouhané mrkve, cibuli. Zalejeme vodou a pečeme přikryté na 200st. hodinu. Poté odrkyjeme a pro barvu pečeme ještě cca 30 min. odkryté a maso otáčíme, aby se pěkně opeklo ze všech stran.
Po upečení maso výjmeme, výpek se zeleninou rozmixujeme mixerem a jemně zahustíme smetanou s moukou.
Dochutíme dle potřeby troškou soli, pepře. Já podávala s rýži, ale dovedu si k tomu představit i brambrory, těstoviny, dle chuti.