Vepřova plněná rolada na zelenině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso (já použila kýtu)
mleté maso
anglická slanina
Náplň:
zbytky z ledničky nebo něco barevného, aby to bylo pěkné v řezu (např. hrášek, kukuřici, červenou kapii, chřest)
2 mrkve
malé lečo
smetanu

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso naklepeme na tenký plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.

  2. Poklademe anglickou, doprostřed dáme z mletého masa směs (stejná směs jako na sekanou), na to pěkně naskládáme hrášek, kukuřici, chřest, kapii.

  3. Zatoč

  4. íme roládu a pro lehčí manipulaci zamotáme nití. Na panvi zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo. Poté vložíme do pekáčku, přidáme malé lečo, 2 nastrouhané mrkve, cibuli. Zalejeme vodou a pečeme přikryté na 200st. hodinu. Poté odrkyjeme a pro barvu pečeme ještě cca 30 min. odkryté a maso otáčíme, aby se pěkně opeklo ze všech stran.

  5. Po upečení maso výjmeme, výpek se zeleninou rozmixujeme mixerem a jemně zahustíme smetanou s moukou.

  6. Dochutíme dle potřeby troškou soli, pepře. Já podávala s rýži, ale dovedu si k tomu představit i brambrory, těstoviny, dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!