Polévka z mangoldu s pastou Miso

Recepty, Polévky

Suroviny

svazek mangoldu
několik kousků hub Jidášovo ucho - předem namočených
2-3 lžíce pasty Miso
zeleninový vývar
rýžové nudle
vločky chilli
sůl
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu, přidáme Jidášovo ucho a vaříme 10 minut. Přisypeme nakrájený mangold a krátce společně povaříme, mangold nesmí být rozvařený.

  2. Do částečně vychladlé polévky vmícháme Miso, dochutíme chilli a je-li třeba osolíme, ale většinou není, Miso je slané dostatečně. Již nevaříme.

  3. Nudle připravíme podle návodu. Rozdělíme je do misek, zalijeme polévkou a hustě posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!