Tykvový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 400 g tykve (může být i máslová tykev)
- 2-3 nakládané okurky
- 1 cibule
- 1 nakládaná kapie
- 1 lžíce sekaného kopru
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- sůl
Postup Tykvový salát
Postup přípravy receptu
-
Tekvicu nastrúhame na tenké plátky (na strúhadle na uhorky). Na troške oleja ju opekáme, kým sa nevyparí všetka tekutina.
Tekvicu preložíme do misy, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, na malé kocky narezané uhorky a kapiu, sekaný kôpor a premiešame.
Nakoniec pokvapkáme olejom a octom, osolíme a ešte raz premiešame. Necháme v chlade odstáť aspoň 2 hod, aby sa chute prepojili a uvoľnila šťava.