Tykvový koláč s rukolou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
3 lžíce oleje
10 g droždí
sůl
voda
Náplň:
250 g očištěné tykve
1 cibule
80 g uzené slaniny
pepř
1 lžíce kopru
Dále:
olej
rukola

Postup přípravy receptu

  1. Múku premiešame so soľou. V troche vody rozmiešame droždie a pridáme k múke. Zamiešame do múky. Postupne pridáme toľko vody, aby sme vypracovali cesto strednej hustoty, nie pevné, ale nesmie tiecť. Necháme cca 20 min oddýchnuť pri izbovej teplote.

  2. Slaninu nakrájame na malé kocky a pomaly vyškvaríme. Pridáme na kolieska narezanú cibuľu a orestujeme. Nakoniec vložíme na tenké plátky nastrúhanú tekvicu (ako uhorky) a dochutíme čiernym korením a kôprom. Kto potrebuje, dosolí (ja nesolím, stačí mi slanina).

  3. Cesto rozprestrieme do okrúhlej koláčovej formy a potrieme olejom. Naň rozložíme tekvicu.

  4. Pečieme na 180°C dozlata.

  5. Vyberieme a ihneď podávame posypané rukolou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!