Polévka z hlívy s nočky z vinné klobásy
Recepty, PolévkySuroviny
- cca 350 g hlívy ústřičné
- 1 velká cibule
- 50 g uzeného špeku
- cca 3 stroužky česneku
- 40 g hladké mouky
- cca 1,2 l vývaru
- sůl
- mletý pepř
- majoránka nebo tymián
- cca 200 g vinné klobásy bez střívka
- 1 větší brambora
- 2 lžíce mleté sladké papriky
Postup Polévka z hlívy s nočky z vinné klobásy
Postup přípravy receptu
-
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a smažíme do povadnutí.
Pak přidáme nasekaný česnek a mletou papriku, které necháme krátce zpěnit, aby nezhořkly. Přisypeme mouku, lehce zpěníme a zalijeme vývarem.
Pokud chceme polévku hustější, přidáme s vývarem i na nudličky či kostičky pokrájenou větší bramboru.
Zhruba pět minut před dovařením přidáme do polévky nočky z těsta na vinnou klobásu: ze střívka vymačkáme směs na vinné klobásy na prkénko a oddělujeme nožem nebo lžičkou nočky, které vhazujeme provařit do polévky.
Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, dozdobit můžeme na talíři nasekanými bylinkami.