Polévka z hlívy s nočky z vinné klobásy

Recepty, Polévky

Suroviny

cca 350 g hlívy ústřičné
1 velká cibule
50 g uzeného špeku
cca 3 stroužky česneku
40 g hladké mouky
cca 1,2 l vývaru
sůl
mletý pepř
majoránka nebo tymián
cca 200 g vinné klobásy bez střívka
1 větší brambora
2 lžíce mleté sladké papriky

Postup přípravy receptu

  1. Na jemně pokrájeném špeku osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a smažíme do povadnutí.

  2. Pak přidáme nasekaný česnek a mletou papriku, které necháme krátce zpěnit, aby nezhořkly. Přisypeme mouku, lehce zpěníme a zalijeme vývarem.

  3. Pokud chceme polévku hustější, přidáme s vývarem i na nudličky či kostičky pokrájenou větší bramboru.

  4. Zhruba pět minut před dovařením přidáme do polévky nočky z těsta na vinnou klobásu: ze střívka vymačkáme směs na vinné klobásy na prkénko a oddělujeme nožem nebo lžičkou nočky, které vhazujeme provařit do polévky.

  5. Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, dozdobit můžeme na talíři nasekanými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!