Dušená dýně s mletým masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mletého masa - hovězí, vepřové, mix, drůbeží...
- 300 g dýně - oloupaná
- 1 cibule větší
- olej nebo máslo
- 2 lžičky kari
- 100 ml smetany ke šlehání nebo na vaření
- 1 lžička hladké mouky nebo solamylu
Postup Dušená dýně s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme maso, osolíme a za občasného promíchání také osmažíme.
Zaprášíme kari kořením (množství dle druhu a barvy), promícháme, zalijeme smetanou, přidáme na kostičky pokrájenou dýni a za občasného promíchání a případného podlití vodou, dusíme pod poklicí do změknutí dýně, měla by zůstat na skus.
Směs pak zaprášíme moukou (solamylem), promícháme a ještě chvilku necháme provařit. Dle chuti dosolíme.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší, rýží nebo těstovinami.
Pokud používáme moučnatou dýni, která se ráda rozváří, nemusíme někdy ani zahušťovat směs moukou.