Losos pečený s česnekem a bazalkovým pestem podávaný s bazalkovo-pestovými brambory
Recepty, RybySuroviny
- 1 filet z lososa
- čajová lžička bazalkového pesta
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- brambory
- 2 lžičky bazalkového pesta
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Losos pečený s česnekem a bazalkovým pestem podávaný s bazalkovo-pestovými brambory
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme lžičku bazalkového pesta s protlačeným česnekem, můžeme lehce osolit a opepřit, ale není nutné. Marinádu naneseme na lososa.
Brambory si předvaříme, oloupeme a nakrájíme. V misce si smícháme 2 lžičky bazalkového pesta, trochu soli a pepře a smícháme s bramborami. Pokud by marináda byla moc hustá, můžeme přidat trochu olivového oleje.
Do pekáčku (nebo zapékací misky) dáme lososa a směs brambor. Nepřikrýváme a dáme péct do trouby na 230 stupňů, asi na 1/2 hodiny.