Losos pečený s česnekem a bazalkovým pestem podávaný s bazalkovo-pestovými brambory

Recepty, Ryby

Suroviny

1 filet z lososa
čajová lžička bazalkového pesta
2 stroužky česneku
sůl
pepř
brambory
2 lžičky bazalkového pesta
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme lžičku bazalkového pesta s protlačeným česnekem, můžeme lehce osolit a opepřit, ale není nutné. Marinádu naneseme na lososa.

  2. Brambory si předvaříme, oloupeme a nakrájíme. V misce si smícháme 2 lžičky bazalkového pesta, trochu soli a pepře a smícháme s bramborami. Pokud by marináda byla moc hustá, můžeme přidat trochu olivového oleje.

  3. Do pekáčku (nebo zapékací misky) dáme lososa a směs brambor. Nepřikrýváme a dáme péct do trouby na 230 stupňů, asi na 1/2 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!