Kuře a la kohoutek na víně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 mrkve
- 2 petržele
- 3 cibule
- 500 ml červeného vína
- 150 g šípkové zavařeniny
- 250 ml rajčatového pyré
- Příloha:
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- 150 g slaniny
- 100 g žampionů
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce malých naložených cibulek
Postup Kuře a la kohoutek na víně
Postup přípravy receptu
-
Stehna omýt, očistit, ze všech stran osolit.
V kastrolu rozpálit oba oleje a přidat nahrubo nakrájenou (očištěnou) mrkev a petržel. Po chvilce přidat cibuli nahrubo. Občas míchat. Za cca 5 minut to bude základ zlaté barvy.
Na základ položit stehna, podlít vínem, přidat zavařeninu, pyré a zakryté nechat dusit doměkka, velmi zvolna - se sotva znatelným varem, cca 2 hodiny.
Maso vyjmout ze šťávy (udržovat v teple), obsah kastrolu přecedit (zeleninu odložit, už ji nepoužijete) a šťávu svařit na asi polovinu jejího objemu.
Příloha: Vše očistit, nakrájet na špalíčky nebo kostičky (slaninu), osolit a krátce opéct na pánvi nebo v troubě.
Do hlubokého talíře dejte maso, polijte šťávou a doplňte zeleninou.