Cibulová polévka s bagetou
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 větší cibule
- 5 dkg másla
- 1 l masového vývaru
- vinný ocet
- olivový olej
- sůl
- pepř (a další koření)
- bagety (bílé pečivo)
- tvrdý sýr
Postup Cibulová polévka s bagetou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na stejně silné měsíčky.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a restujeme asi 10 minut.
Poté přidáme trochu vinného octa, promícháme, zalijeme vývarem a necháme vařit na mírném ohni zhruba 15-20 minut.
Dochutíme pepřem a solí, přidáme další koření dle chuti.
Chceme-li polévku hustší, můžeme zahustit trochou mouky. Bagety si nakrájíme na plátky a dozlatova opeče na olivovém oleji. Nakonec je posypeme sýrem, zapečeme a podáváme společně s polévkou.