Kuřecí řízky v tatarské omáčce a bylinkové strouhance
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 stehenní řízky
- 2 lžíce tatarské omáčky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 stroužek utřeného česneku
- sůl
- Trojobal:
- mouka
- vejce
- strouhanka (měla jsem na půl s kukuřičnou)
- petrželka nasekaná na jemno
- tuk na smažení
Postup Kuřecí řízky v tatarské omáčce a bylinkové strouhance
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme přes mikrotenový sáček a lehce nasolíme.
Tatarku smícháme s hořčicí a česnekem. Maso tím potřeme z obou stran a necháme hodinku i více uležet. Tatarka se z části vsákne, tak nemusíme otírat.
Obalujeme v mouce, vejcích a petrželkové strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran. Hotové dáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.