Kuřecí řízky v tatarské omáčce a bylinkové strouhance

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 stehenní řízky
2 lžíce tatarské omáčky
1 lžička dijonské hořčice
1 stroužek utřeného česneku
sůl
Trojobal:
mouka
vejce
strouhanka (měla jsem na půl s kukuřičnou)
petrželka nasekaná na jemno
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme přes mikrotenový sáček a lehce nasolíme.

  2. Tatarku smícháme s hořčicí a česnekem. Maso tím potřeme z obou stran a necháme hodinku i více uležet. Tatarka se z části vsákne, tak nemusíme otírat.

  3. Obalujeme v mouce, vejcích a petrželkové strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran. Hotové dáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!