Pizza koláček s masovou směsí

Recepty, Ostatní

Suroviny

Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek vlažného mléka
sůl
1/2 kostičky droždí
špetka cukru
Náplň:
asi 300 g mletého hovězího masa
200 g cherry rajčátek
zelená paprika
1 žlutá paprika
1 jarní cibulka
Niva
1 červená cibule
hrst hříbků
4 šalotky

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme těsto. Mouku vysypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme cukr a asi 100 ml vlažného mléka. Lžičkou střed zlehka promícháme a dáme do trouby na 45°C vykynout.

  2. Mezitím připravíme směs. V kastrůlku si rozpálíme olej, orestujeme šalotku, pak maso, žampiony, vše osolíme a opepříme. Dochutíme kurkumou a drceným pepřem. Kdo chce, může přidat pro pikantnost chilli semínka. Vaříme do změknutí a nakonec přidáme nakrájenou jarní cibulku, rajčátka a papriky. Krátce ještě podusíme a přidáme lžíci kečupu nebo pikantní omáčku.

  3. Vykynutý kvásek vyndáme. Přidáme hrnek mléka a zaděláme. Podle potřeby přisypeme mouku. Opět necháme vykynout aspoň hodinku v troubě.

  4. Pak z vykynutého těsta děláme placičky, kterými plníme formičky. Poklademe směsí a navrch rozdrobíme trochu Nivy. Zapečeme na 220°C do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!