Zeleninové ledvinky na víně s rýží

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

800 g vepřových ledvinek
2 cibule
150 g slaniny
červená gulášová paprika
kmín
2-3 sterilované červené kapie
4-6 cherry rajčátek
1 KL Dijonské hořčice
sůl
pepř
2 dcl bílého vína
petrželka
hladká mouka
chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky namočíme přes noc do mléka, abychom se zbavily nepříjemného zápachu. Druhý den je důkladně propláchneme vodou a odstraníme blanky. Ledvinky nakrájíme na proužky a znovu vypereme v další vodě.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit, pak vložíme pokrájené cibule a orestujeme, vložíme sterilovanou pokrájenou červenou kapii, víno, malá rajčátka, lžičku hořčice, gulášovou papriku, kmín a okapané pokrájené ledvinky, orestujeme a necháme chvíli podusit a zaprášíme moukou.

  3. Přilijeme vodu, zamícháme a dusíme do měkka. Nakonec vše dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží. Zdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!