Zeleninové ledvinky na víně s rýží
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 800 g vepřových ledvinek
- 2 cibule
- 150 g slaniny
- červená gulášová paprika
- kmín
- 2-3 sterilované červené kapie
- 4-6 cherry rajčátek
- 1 KL Dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- 2 dcl bílého vína
- petrželka
- hladká mouka
- chilli paprička
Postup Zeleninové ledvinky na víně s rýží
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky namočíme přes noc do mléka, abychom se zbavily nepříjemného zápachu. Druhý den je důkladně propláchneme vodou a odstraníme blanky. Ledvinky nakrájíme na proužky a znovu vypereme v další vodě.
Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit, pak vložíme pokrájené cibule a orestujeme, vložíme sterilovanou pokrájenou červenou kapii, víno, malá rajčátka, lžičku hořčice, gulášovou papriku, kmín a okapané pokrájené ledvinky, orestujeme a necháme chvíli podusit a zaprášíme moukou.
Přilijeme vodu, zamícháme a dusíme do měkka. Nakonec vše dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží. Zdobíme petrželkou.