Jednohubky / chlebíčky s tresčími játry
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 40 g změklého másla nebo dobrého pomazánkového
- 1 plechovka tresčích jater
- sůl
- mletý pepř
- nové mleté koření
- 1 lžička dijonské hořčice, případně plnotučné
- rohlíky či bagetky
- Dále dle chuti:
- cibule nebo lahůdková cibulka
- pažitka nebo petrželka
- vejce natvrdo
- tence krájený citron
Postup Jednohubky / chlebíčky s tresčími játry
Postup přípravy receptu
-
Tresčí játra rozmačkáme vidličkou v hlubokém talíři s kouskem změklého másla (můžeme použít i přírodní pomazánkové) a trochou hořčice, dle chuti osolíme, opepříme a přidáme mleté nové koření. Konzistenci pomazánky můžeme zjemnit dle potřeby olejem z tresčích jater.
Nové koření přidáváme opatrně, je velmi aromatické, do pomazánky patří, ale nesmí přehlušit veškerou chuť.
Pomazánku dobře promícháme, necháme v chladnu alespoň hodinu proležet a pak s ní nazdobíme plátky pečiva, které jsme zlehka potřeli máslem.
Zdobíme dle vlastní chuti.