Gâteau au Chocolat (francouzský čokoládový koláč)

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce - zvlášť bílek a žloutek
100 g moučkového cukru
100 g másla
250 g čokolády
2 polévkové lžíce polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. V malém hrnci si rozpustíme čokoládu, odstavíme ze sporáku a přidáme máslo.

  2. Necháme rozpustit a dobře promícháme.

  3. Mezitím si vyšleháme v misce bílky,v jiné misce žloutky s cukrem do pěny.

  4. Vymažeme a vysypeme si dortovou formu.

  5. Mezitím nám lehce vychladla čokoláda, tu přidáme do žloutků, přidáme mouku a prášek do pečiva.

  6. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

  7. Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů, po pěti minutách snížíme na 180 a pečeme. Celková doba pečení je asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!