Gâteau au Chocolat (francouzský čokoládový koláč)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce - zvlášť bílek a žloutek
- 100 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 250 g čokolády
- 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
Postup Gâteau au Chocolat (francouzský čokoládový koláč)
Postup přípravy receptu
-
V malém hrnci si rozpustíme čokoládu, odstavíme ze sporáku a přidáme máslo.
Necháme rozpustit a dobře promícháme.
Mezitím si vyšleháme v misce bílky,v jiné misce žloutky s cukrem do pěny.
Vymažeme a vysypeme si dortovou formu.
Mezitím nám lehce vychladla čokoláda, tu přidáme do žloutků, přidáme mouku a prášek do pečiva.
Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů, po pěti minutách snížíme na 180 a pečeme. Celková doba pečení je asi 30 minut.