Polévka s fazolkovými lusky
Recepty, PolévkySuroviny
- 400 g fazolových lusků
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 2-3 lžíce hladké mouky
- bujon (dávám Natur bujon)
- sůl
- pepř
- 1 kysaná smetana
- nasekaná petrželová nať
Postup Polévka s fazolkovými lusky
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a přidáme mouku, kterou opražíme do světle růžova. Zalijeme 1,5 litrem studeného bujonu a přivedeme k varu.
Přidáme fazolky, překrájené na menší kousky a na kostičky nakrájená rajčata, která jsme nejdříve slouply (na rajčatech uděláme nožem křížek a hodíme je na minutku do vařící vody, pak je zchladíme ve studené vodě a krásně se sloupnou).
Za občasného míchání necháme povařit, až jsou fazolky měkké a dochutím solí a pepřem.
Polévka nemá být moc zahuštěná. Do talíře přidávám lžičku kysané krémové smetany, ale pokud jí někdo nemusí, je dobrá i bez ní.