Bramborákový chleba (kváskový v pekárně)
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- Na kvásek:
- 30 g pravidelně živeného žitného kvásku
- 120 g vody
- 150 g žitné chlebové mouky
- Dále:
- 320 g vody
- 2 lžičky oleje
- 2 lžičky soli
- 2-3 lžičky kmínu
- 1/3 lžičky sušeného česneku
- větší špetka majoránky
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 380 g hladké mouky
Postup Bramborákový chleba (kváskový v pekárně)
Postup přípravy receptu
-
Smícháme kvásek se 120 g vody a 150 g žitné chlebové mouky a v teple necháme asi 10-12 hodin kvasit.
Přidáme zbytek surovin a použijeme program Těsto.
Po 2. hlazení (promíchání mezi 2. a 3. kynutím) jsem pekárnu vypla, těsto nechala nakynout do jeho obvyklého objemu (trvalo to asi 90-120 minut) a pak jsem zapla program Pečení.