Krémové těstoviny s kuřecím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g drobných těstovin (penne, kolínka, vřetena)
- 2 kuřecí prsa
- 2 jarní cibulky
- 1 červená paprika
- mladá cuketa
- 200 ml smetany 31%
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 3 lžíce strouhaného čedaru
- sojová omáčka
- olej + kousek másla
- sůl
- pepř špetka chilli
- petrželka nebo libeček
Postup Krémové těstoviny s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu. Po uvaření odložíme trochu vody na případné zředění. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, papriku, cuketu a cibulku na kousky.
Nudličky lehce osolíme, opepříme a zastříkneme sojovou omáčkou. Rozehřejeme olej s máslem a nudličky zprudka opečeme. Pokud jsou kousky tenké, stačí pár minut, aby nebyly vysušené.
Maso z pánve vytáhneme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme cibulku a po chvíli i papriku s cuketou. Restujeme pár minut, aby zelenina byla na skus.
Přilijeme smetanu (pokojové teploty), přidáme hořčici a kysanou smetanu. Necháme krátce povařit, aby se vše spojilo. Vmícháme sýr a po chvíli těstoviny.
Vše promícháme, případně zředíme odloženou vodou z těstovin. Těstoviny dochutíme bylinkami, pepřem a chilli. Nakonec přidáme maso a společně už jenom prohřejeme.