Krémové těstoviny s kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g drobných těstovin (penne, kolínka, vřetena)
2 kuřecí prsa
2 jarní cibulky
1 červená paprika
mladá cuketa
200 ml smetany 31%
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce hrubozrnné hořčice
3 lžíce strouhaného čedaru
sojová omáčka
olej + kousek másla
sůl
pepř špetka chilli
petrželka nebo libeček

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu. Po uvaření odložíme trochu vody na případné zředění. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, papriku, cuketu a cibulku na kousky.

  2. Nudličky lehce osolíme, opepříme a zastříkneme sojovou omáčkou. Rozehřejeme olej s máslem a nudličky zprudka opečeme. Pokud jsou kousky tenké, stačí pár minut, aby nebyly vysušené.

  3. Maso z pánve vytáhneme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme cibulku a po chvíli i papriku s cuketou. Restujeme pár minut, aby zelenina byla na skus.

  4. Přilijeme smetanu (pokojové teploty), přidáme hořčici a kysanou smetanu. Necháme krátce povařit, aby se vše spojilo. Vmícháme sýr a po chvíli těstoviny.

  5. Vše promícháme, případně zředíme odloženou vodou z těstovin. Těstoviny dochutíme bylinkami, pepřem a chilli. Nakonec přidáme maso a společně už jenom prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!