Plněná haruľa

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1,5 kg brambor
400 g hovězího masa
300 g vepřového masa
100 g oravské slaniny
2 vejce
1 velká cibule
2-3 stroužky česneku
hladká mouka
pepř
majoránka
sůl
olej
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ošúpané zemiaky postrúhame na strúhadle, necháme 15 minút odstáť, potom z nich opatrne vylejeme vodu, aby škrob zostal v mise.

  2. Pridáme 3 prelisované strúčiky cesnaku, 2-3 pl múky (podľa druhu zemiakov: sypké zemiaky sa lepšie zahustia hladkou múkou), vajcia, osolíme, okoreníme a ochutíme 1 pl majoránky. Dobre premiešame, ak treba, pridáme múku, aby cesto nebolo veľmi riedke.

  3. Zapekaciu misu vymastíme olejom alebo masťou a vysypeme hrubou múkou.

  4. Na dno navrstvíme 2/3 cesta, naň dáme vrstvu pomletého a na cibuli orestovaného mäsa.

  5. Zakryjeme zvyšným zemiakovým cestom a navrch poukladáme plátky slaniny.

  6. Pečieme 30-40 minút v rúre predhriatej na 180°C.

  7. Pokrájame a podávame so surovou kyslou kapustou (zelí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!