Plněná haruľa
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1,5 kg brambor
- 400 g hovězího masa
- 300 g vepřového masa
- 100 g oravské slaniny
- 2 vejce
- 1 velká cibule
- 2-3 stroužky česneku
- hladká mouka
- pepř
- majoránka
- sůl
- olej
- hrubá mouka
Postup Plněná haruľa
Postup přípravy receptu
-
Ošúpané zemiaky postrúhame na strúhadle, necháme 15 minút odstáť, potom z nich opatrne vylejeme vodu, aby škrob zostal v mise.
Pridáme 3 prelisované strúčiky cesnaku, 2-3 pl múky (podľa druhu zemiakov: sypké zemiaky sa lepšie zahustia hladkou múkou), vajcia, osolíme, okoreníme a ochutíme 1 pl majoránky. Dobre premiešame, ak treba, pridáme múku, aby cesto nebolo veľmi riedke.
Zapekaciu misu vymastíme olejom alebo masťou a vysypeme hrubou múkou.
Na dno navrstvíme 2/3 cesta, naň dáme vrstvu pomletého a na cibuli orestovaného mäsa.
Zakryjeme zvyšným zemiakovým cestom a navrch poukladáme plátky slaniny.
Pečieme 30-40 minút v rúre predhriatej na 180°C.
Pokrájame a podávame so surovou kyslou kapustou (zelí).