Noky z tvarohu a parmezánu s jarním špenátem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Noky:
250 g tvarohu v kostce
100 g hladké mouky
50 g strouhanky
60 g parmezánu nastrouhaný na jemno
2 žloutky
sůl
špetka muškátového oříšku
Špenát:
0,5 kg listového špenátu
1 menší cibule
česnek
1 dcl smetany na šlehání
1 lžíce másla nebo oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny přísady na noky a zpracujeme těsto.

  2. Utvoříme válečky asi 1 cm hrubé, které nakrájíme na kousky.

  3. Vidličkou trochu zploštíme. Vhodíme do vroucí osolené vody. Až vyplavou, vaříme 3 minuty. Po vytažení trošičku omastíme olejem.

  4. Špenát:listy omyjeme a dáme do vařící vody na 3 minuty.

  5. Scedíme, necháme trochu zchladnout a nakrájíme na drobno.

  6. Na másle osmažíme cibuli dorůžova a přidáme špenát. Podusíme asi 5 minut a zalijeme smetanou. Dochutíme solí a česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!