Noky z tvarohu a parmezánu s jarním špenátem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Noky:
- 250 g tvarohu v kostce
- 100 g hladké mouky
- 50 g strouhanky
- 60 g parmezánu nastrouhaný na jemno
- 2 žloutky
- sůl
- špetka muškátového oříšku
- Špenát:
- 0,5 kg listového špenátu
- 1 menší cibule
- česnek
- 1 dcl smetany na šlehání
- 1 lžíce másla nebo oleje
- sůl
- pepř
Postup Noky z tvarohu a parmezánu s jarním špenátem
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny přísady na noky a zpracujeme těsto.
Utvoříme válečky asi 1 cm hrubé, které nakrájíme na kousky.
Vidličkou trochu zploštíme. Vhodíme do vroucí osolené vody. Až vyplavou, vaříme 3 minuty. Po vytažení trošičku omastíme olejem.
Špenát:listy omyjeme a dáme do vařící vody na 3 minuty.
Scedíme, necháme trochu zchladnout a nakrájíme na drobno.
Na másle osmažíme cibuli dorůžova a přidáme špenát. Podusíme asi 5 minut a zalijeme smetanou. Dochutíme solí a česnekem.