Květák v octě jako okurky

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

květák
Na 720 ml pohár:
kousek bobkového listu
8 kuliček černého pepře
1 kulička nového koření
mrkev (kolečka)
cibule (3 kroužky)
1 kopcovitá lžíce soli
60 ml octa
3 PL krystalového cukru
1 feferonka (případně)
voda

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol umyjeme, rozoberieme na ružičky.

  2. Na dno pohára dáme bobkový list, korenie, cibuľu, mrkvu, soľ, cukor, naukladáme karfiol, feferónku, dáme ocot. Zalejeme vodou z vodovodu, zaviečkujeme a sterilizujeme 20 min pri 80-85 stupňoch.

  3. Po sterilizácii prevrátime hore dnom, prípadný nerozpustený cukor sa rozpustí. Niekto karfiol predvára, ja nie. Chutí nám taký chrumkavý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!