Květák v octě jako okurky
Recepty, ZavařeninySuroviny
- květák
- Na 720 ml pohár:
- kousek bobkového listu
- 8 kuliček černého pepře
- 1 kulička nového koření
- mrkev (kolečka)
- cibule (3 kroužky)
- 1 kopcovitá lžíce soli
- 60 ml octa
- 3 PL krystalového cukru
- 1 feferonka (případně)
- voda
Postup Květák v octě jako okurky
Postup přípravy receptu
-
Karfiol umyjeme, rozoberieme na ružičky.
Na dno pohára dáme bobkový list, korenie, cibuľu, mrkvu, soľ, cukor, naukladáme karfiol, feferónku, dáme ocot. Zalejeme vodou z vodovodu, zaviečkujeme a sterilizujeme 20 min pri 80-85 stupňoch.
Po sterilizácii prevrátime hore dnom, prípadný nerozpustený cukor sa rozpustí. Niekto karfiol predvára, ja nie. Chutí nám taký chrumkavý.