Mrkvové slané tyčinky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

150 g měkkého tvarohu
150 g másla nebo tuku na pečení
1 průměrná mrkev
200 g celozrnné hladké mouky (množství se bude lišit podle konzistence tvarohu)
vejce na potření
Na posypání:
bylinková sůl
sůl
kmín
mák
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev nastrouháme na jemno, z másla, tvarohu, mrkve a mouky vypracujeme těsto pokud možno nelepivé, přidávejte mouku podle potřeby.

  2. Těsto rozválíme asi na 3 mm a krájíme tenké proužky. potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme podle chuti. Nezapomeňte, že těsto není slané.

  3. Pečeme na vymazaném plechu nebo na papíru při 180°C cca 8-15 minut. Hodně záleží na troubě, velikosti tyčinek a požadované křupavosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!