Masové kuličky se smetanovou omáčkou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 600 g mletého masa
- 1 starší rohlík
- 1 cibule
- 1 svazek petrželky
- 1 vejce
- 1 lžíce jemné strouhanky
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- Omáčka:
- 50 g másla
- 40 g hladké mouky
- 750 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce kapary
- 2 lžíce zakysané smetany
Postup Masové kuličky se smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Rožok namočíme do vody a vyžmýkame.
Zmiešame mäso, vyžmýkaný rožok, nadrobno narezanú cibuľu, vajce, strúhanku, polovicu nadrobno narezanej vňate, osolíme, okoreníme a dobre prepracujeme. Vytvarujeme huľky s priemerom asi 4 cm.
V hrnci rozohrejeme maslo, osmažíme na ňom múku, zalejeme vývarom a za stáleho miešania privedieme k varu.
Vložíme guličky a a prikryté necháme na miernom ohni pomaly dusiť 15 minút.
Pridáme smotanu a kapary a opatrne premiešame.
Dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom. Podávame s cestovinami posypané zvyšnou vňaťou.