Lahodné kremrole
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO:
- 1 lžíce octa
- 250 g ztuženého tuku
- 100 ml vody
- 1 žloutek
- 350 g hladké mouky
- NÁPLŇ:
- 5 bílků
- 320 g cukru krystal
- Tuk
- 1 vejce
Postup Lahodné kremrole
Postup přípravy receptu
-
Prosátou mouku promneme s nastrouhaným tukem (doporučuji ho dát na nějaký čas do lednice, aby se lépe strouhal), přidáme žloutek, ocet a studenou vodu. Těsto důkladně propracujeme, přikryjeme alobalem a necháme 2 hodiny odležet v lednici.
Poté ho rozválíme a nakrájíme na dvou centimetrové proužky. Jednotlivé proužky natočíme na plechové trubičky potřené tukem.
Kremrole potřeme vajíčkem a dáme péct na vysokou teplotu 15-20 minut. Upečené kremrole necháme vychladnout a vyndáme trubičky.
Poté je plníme směsí z bílků ušlehaných v horké lázni za přidávání cukru.
Na závěr necháme krém ztuhnout, ocukrujeme a podáváme.