Lahodné kremrole

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
1 lžíce octa
250 g ztuženého tuku
100 ml vody
1 žloutek
350 g hladké mouky
NÁPLŇ:
5 bílků
320 g cukru krystal
Tuk
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku promneme s nastrouhaným tukem (doporučuji ho dát na nějaký čas do lednice, aby se lépe strouhal), přidáme žloutek, ocet a studenou vodu. Těsto důkladně propracujeme, přikryjeme alobalem a necháme 2 hodiny odležet v lednici.

  2. Poté ho rozválíme a nakrájíme na dvou centimetrové proužky. Jednotlivé proužky natočíme na plechové trubičky potřené tukem.

  3. Kremrole potřeme vajíčkem a dáme péct na vysokou teplotu 15-20 minut. Upečené kremrole necháme vychladnout a vyndáme trubičky.

  4. Poté je plníme směsí z bílků ušlehaných v horké lázni za přidávání cukru.

  5. Na závěr necháme krém ztuhnout, ocukrujeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!