Cuketová nádivka s uzeným masem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 10 starších rohlíků
- 1 kg mladé neloupané cukety
- 4-5 stroužků česneku
- 350 g uzeného masa - plec, krkovička, libovější bok... (případně klobása nebo šunka)
- 4-5 vajec, dle velikosti
- 1 červená paprika
- sůl a pepř dle chuti
- muškátový květ dle chuti
- máslo nebo sádlo na vymazání pekáčku cca 20x30 cm
Postup Cuketová nádivka s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nastrouháme na hrubo do větší mísy, přidáme nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou papriku, žloutky, osolíme a okořeníme dle chuti, dobře promícháme.
Přidáme na kostky pokrájené starší rohlíky, které necháme v cuketové směsi cca 15 minut zvlhnout. Pokud je třeba, přidáme trochu mléka, ale to až naposledy, cuketa pustí vody dost. Pokud je směs mokrá víc než potřebujeme, můžeme přidat ještě pokrájený rohlík nebo strouhanku, ale většinou množství rohlíků a cukety odpovídá.
Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a vše dáme do připraveného pekáčku, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.
Podáváme ji buď teplou, například s bramborovou kaší nebo jen se zeleninovým salátem. Vynikající je i vychladlá.