Domácí esíčka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 180 g másla
- 200 g hladké mouky
- 75 g škrobu
- 75 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- 2 lžičky kakaa
Postup Domácí esíčka
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukry, přidáme všechny sypké ingredience kromě skořice a kakaa.
Na vále vypracujeme těsto, rozdělíme ho na 2 poloviny. Do jedné poloviny vmícháme skořici a do druhé kakao.
Z těsta tvarujeme kuličky, které lehce rozmáčkneme vidličkou, paličkou na maso nebo vámi zvolenými vykrajovátky. Dáme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů, cca 15-20 minut. Sušenky budou hotové, až budou ze spodní strany zlatavé.