Halušky z bramborového těsta, se dvěma druhy sýrů a slaninou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1000 g brambor
- 500 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- špetku soli
- 150 g Nivy
- 150 g sýru Jadel
- + 150 g pokrájené slaniny
- máslo na zjemnění
- (nebo zakysaná smetana)
- bylinky na dozdobení
Postup Halušky z bramborového těsta, se dvěma druhy sýrů a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory nastrouháme najemno. Přidáme k nim mouku, vejce, špetku soli a vše promícháme. Těsto má být vláčné, konzistence je podobná jako u noků do polévek.
Těsto propasírujeme přes cedník na halušky přímo do vroucí vody se solí a povaříme. Jakmile halušky vyplavou, jsou uvařené (cca 2-3 minuty). Mezitím nahrubo nastrouháme Nivu a sýr Jadel. Na pánvi vyškvaříme pokrájenou slaninu. Slaninu i nastrouhané sýry vmícháme k přecezeným haluškám. Nakonec můžeme přidat máslo, halušky se k sobě pak nelepí (nebo vmícháme zakysanou smetanu). Osolíme podle chuti a na talíři dozdobíme bylinkami.