Lahůdková sekaná pečeně
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 330 g hovězího masa předního
- 220 g vepřového boku bez kosti a kůže
- 170 g vepřového ořezu
- 160 g vody
- 100 g strouhanky
- 120 g mléka
- 1 vejce
- menší cibule
- 25 g česneku
- mletý pepř
- sůl
Postup Lahůdková sekaná pečeně
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso prosolíme a pomeleme najemno. Za postupného přidávání vody mícháme (u nás robotem), až vznikne jemný, lepivý prát.
Prát promícháme se strouhankou navlhčenou mlékem, přidáme vejce, mletá vepřová masa, drobně krájenou cibuli, rozetřený česnek a pepř.
Z umíchané směsi vytvarujeme šišku, kterou upečeme za občasného podlévání vodou (a později vypečenou šťávou).