Lahůdková sekaná pečeně

Recepty, Mleté maso

Suroviny

330 g hovězího masa předního
220 g vepřového boku bez kosti a kůže
170 g vepřového ořezu
160 g vody
100 g strouhanky
120 g mléka
1 vejce
menší cibule
25 g česneku
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso prosolíme a pomeleme najemno. Za postupného přidávání vody mícháme (u nás robotem), až vznikne jemný, lepivý prát.

  2. Prát promícháme se strouhankou navlhčenou mlékem, přidáme vejce, mletá vepřová masa, drobně krájenou cibuli, rozetřený česnek a pepř.

  3. Z umíchané směsi vytvarujeme šišku, kterou upečeme za občasného podlévání vodou (a později vypečenou šťávou).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!